Procesul de aplicare și selecție

Condiții și cerințe pentru aplicanți
  • Pot aplica artiști care la data începerii perioadei de rezidență nu au împlinit vârsta de 40 de ani.
  • În perioada de rezidență artistul trebuie să petreacă cel puțin 80% din timp în Timișoara. În cazul în care proiectul propus necesită călătorii de cercetare în afara orașului, acest lucru poate fi stabilit de la caz la caz.
Procesul de aplicare și selecție

Pentru sesiunile ianuarie-martie 2017 și aprilie-iulie 2017 perioada de aplicații se deschide la data de 10 octombrie 2016 și se încheie la 30 noiembrie 2016. Pentru sesiunea septembrie-noiembrie perioada de aplicații se deschide în data de 7 august 2017 și se încheie în data de 31 august 2017.

Aplicațiile se trimit prin email, la adresa contact@artencounters.ro, cu următoarele atașamente:

• CV (max. 2 pagini);
  • scrisoare de intenție care să specifice perioada pe care artistul intenționează să o petreacă în rezidență, proiectul pe care îl are în vedere și tipul de atelier de care are nevoie pentru realizarea proiectului (max. 2 pagini);
  • portofoliu.

Programul de rezidențe poate acomoda un singur artist în fiecare perioadă menționată.

Decizia cu privire la selecția artistului ce va beneficia de programul de rezidențe revine Board-ului artistic al Fundației Art Encounters, format din: Magda Radu (curator și istoric de artă), Dan Perjovschi (artist), Cosmin Haiaș (artist), Cristina Olteanu (Directorul executiv al Fundației Art Encounters) și Ovidiu Șandor (Președintele Fundației Art Encounters).

Selecția urmărește pe de o parte proiectul propus de aplicanți pentru perioada de rezidență artistică la Fundația Art Encounters, rigurozitatea conceptului artistic și metodele alese pentru punerea sa în practică, iar pe de altă parte parcursul artistului și modul în care rezidența la Fundația Art Encounters îi poate oferi o oportunitate de dezvoltare în viitor.

Beneficii
Procesul de aplicare şi selecţie
Rezultatele selecţiei