Despre rezidențe

În 2017 Fundația Art Encounters a lansat un program de rezidenţe adresat artiştilor tineri. Scopul programului este de a stimula creativitatea, de a încuraja explorarea practicilor artistice în colaborare cu mediul artistic local, de a facilita schimburile culturale și de a stabili un dialog viu, semnificativ, între comunități și actori culturali din diferite domenii.

În contextul câștigării de către Timișoara a titlului de Capitală Culturală a Europei 2021 și a organizării în 2017 a celei de a doua ediții a bienalei Art Encounters, Timișoara întrunește toate premisele pentru a deveni un punct de focalizare al interesului artistic național și regional. Calendarul cultural bogat anunțat de programul propus pentru 2021, cu schimburi și mobilități culturale naționale și transfrontaliere, se bazează pe crearea unei rețele între orașe, oameni și domenii, în măsură să susțină pe termen lung dezvoltarea culturală a orașului. Totodată, bienala Art Encounters, care va avea loc între 30 septembrie și 5 noiembrie 2017, va reuni o serie de expoziții concentrate pe arta românească contemporană, alături de un program de discuții și ateliere de lucru, și va fi precedată în lunile de primăvăra și vară de o activitate intensă de cercetare în Timișoara a curatorilor și a artiștilor invitați.

Programul de rezidențe artistice demarat de Fundația Art Encounters își propune astfel să devină o platformă permanentă de experiment, producție și dialog pentru artiștii din România.

Artiștii care au participat în 2015 la programul de rezidențe Art Encounters sunt: Bogdan Armanu & Silvia Amancei, Biroul de Cercetări Melodramatice (Irina Gheorghe și Alina Popa), Mihuț Boșcu-Kafchin, Alex Mirutziu.

Calendar
Beneficii
Procesul de aplicare şi selecţie
Rezultatele selecţiei