Despre rezidențe

În 2017 Fundația Art Encounters a lansat un program de rezidenţe adresat artiştilor tineri. Scopul programului este de a stimula creativitatea, de a încuraja explorarea practicilor artistice în colaborare cu mediul artistic local, de a facilita schimburile culturale și de a stabili un dialog viu, semnificativ, între comunități și actori culturali din diferite domenii.

În contextul câștigării de către Timișoara a titlului de Capitală Culturală a Europei 2021 și a organizării în 2019 și 2021 a edițiilor 3 și 4 ale bienalei Art Encounters, Timișoara întrunește toate premisele pentru a deveni un punct de focalizare al interesului artistic național și regional. Calendarul cultural bogat anunțat de programul propus pentru 2021, cu schimburi și mobilități culturale naționale și transfrontaliere, se bazează pe crearea unei rețele între orașe, oameni și domenii, în măsură să susțină pe termen lung dezvoltarea culturală a orașului.

Programul de rezidențe artistice demarat de Fundația Art Encounters își propune astfel să devină o platformă permanentă de experiment, producție și dialog pentru artiști.

Artiștii care au participat în 2015 la programul de rezidențe Art Encounters sunt: Bogdan Armanu & Silvia Amancei, Biroul de Cercetări Melodramatice (Irina Gheorghe și Alina Popa), Mihuț Boșcu-Kafchin, Alex Mirutziu.

Artiștii care au participat în 2017 la programul de rezidențe Art Encounters sunt: Raluca Croitoru și Liliana Basarab.

Programul de rezidențe din 2018 a debutat cu Anticamera - duo colaborativ, în perioada 3 martie - 8 aprilie. A doua rezidență a anului 2018 îi aparține Oanei Vainer, începând cu 1 mai, timp de 12 săptămâni.

Beneficii
Procesul de aplicare şi selecţie
Rezultatele selecţiei