Rezultatele selecției

Pentru perioada ianuarie-martie 2017 a fost aleasă Raluca Croitoru, o artistă tânără care trăiește și lucrează în București și Rotterdam, licențiată în Imagine Dinamică şi Fotografie la Universitatea Națională de Arte Bucureşti (2013) și deținătoarea unui Master Cum Laude în Arte Frumoase (Fine Arts) la Piet Zwart Institute, Rotterdam (2016).

Proiectul propus de Raluca pentru perioada de rezidență urmărește să îmbine elemente din sistemele oficiale de notare a dansului cu informații preluate din statisticile contemporane pentru a discuta printr-o manieră performativă despre muncă și relaxare / work and leisure în societatea de astăzi. Partea teoretică, în care artista își pornește cercetarea de la manualele de dans publicate în secolele XVI-XVIII în Europa, va fi completată de o parte practică, despre care Raluca explică: „Sunt interesată să observ și să translatez acțiuni sociale mici, participative, pe care le performăm în viața de zi cu zi și care stau la baza sistemelor economice globale. Experimentate în mod direct, ca observator sau participant, ele reprezintă forme contemporane de dans social.”

Pentru perioada aprilie – iunie 2017 a fost aleasă Liliana Basarab, o artistă vizuală care și-a început practica artistică în Iași, iar acum trăiește în București. Liliana se exprimă într-o multitudine de medii, inclusiv performance, sculptură, desen și video. După ce a absolvit Universitatea de Arte din Iași, a fost selectată pentru programul de rezidențe Pavilion în Paris. A continuat cu rezidențe în întreaga lume, din Finlanda până în SUA.

Proiectul „We might stand up or we might fall down” are la bază lucrări de ceramică care ilustrează obiecte familiare precum pantofi, sticle, jucători de fotbal, toate deformate, sau malformate, din cauza unor accidente sau greșeli. Liliana dorește să își continue proiectul în cadrul rezidenței Art Encounters, urmărind să creeze instanțe în care oamenii să interacționeze cu acest tip de obiecte. Artista gândește mereu în termeni de spațiu și timp și este fascinată de cercetare și dezvoltare, nu doar de aspectul fizic al procesului creativ. În acest fel, Liliana își propune să implice comunitatea locală, să stabiliească o conexiune cu publicul, explorând, în același timp, ideea de performance extins.

Calendar
Beneficii
Procesul de aplicare şi selecţie
Rezultatele selecţiei