Rezultatele selecției

Prima rezidență a anului 2018 a debutat cu Anticamera, un duo colaborativ care activează în Iași din 2014, format din Gloria Luca și Tudor Pătrașcu. Gloria are studii de licenţă, Istoria şi Teoria Artei la Universitatea George Enescu din Iași, și studii de masterat, Fotografie-Video, la aceeași universitate. Tudor are diplomă de licență în Arte Plastice, Departamentul Grafică de şevalet; diplomă de masterat în Arte Aplicate, și Studii doctorale în Arte vizuale, toate la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi.

Proiectul propus de Anticamera pentru perioada de rezidență se intitulează Present Tension și constă în extinderea unei cercetări artistice, aflate în desfășurare, având ca obiect diversele tipuri de reprezentare prin care iconografia media reflectă efectele sociale ale unor evenimente recente cu impact major în spațiul U.E., dar și asupra societății globale. "Intenționăm ca pe durata programului de rezidență, să concretizăm acest demers în producția unei instalații intermediale pe care ne-am dori să o prezentăm publicului timișorean în cadrul unui eveniment expozițional."

Oana Paula Vainer a propus proiectul câștigător pentru cea de-a doua rezidență a anului 2018. După ce termină studiile de ceramică la București, Oana Paula Vainer își continuă educația artistică la Tallinn și Stuttgart, oraș unde locuiește în prezent. Interesată de ambiguitatea situațiilor din împrejurimea imediată, fie izolate sau de apartenență și folosindu-le ca elemente de concretizare, artista le înstrăinează și le transformă, schimbând punctul de perspectivă și implicit, compatibilitatea.

Proiectul propus pentru rezidența artistică de la Art Encounters se numește A obeserva și a fi/a se lăsa observat și va fi prezentat la sfâșitul celor 12 săptămâni de rezidență și cercetare în spațiul expozițional permanent al Fundației Art Encounters.

Beneficii
Procesul de aplicare şi selecţie
Rezultatele selecţiei